top of page

Beslenme Kutusu

“Beslenme Kutusu” askısı; günlük gıda gereksinimini karşılamakta zorlanan ailelerin çocuklarına beslenme saatinde ara öğün sağlamak amacıyla başlatıldı.




Bir öğrencinin beslenme kutusunun dolu olması neden önemli?


Yeterince iyi beslenemeyen öğrenciler derslere odaklanmakta güçlük çekiyor, eğitim için hevesleri kırılıyor ve okul devamsızlıkları artıyor. Beslenme saatinde diğer arkadaşları gibi çantasında yiyecek getiremeyen çocukların çoğu bu durumu saklamaya çalışıyor. Çocuğunun beslenme çantasına koyacak en basit atıştırmalıkları bile bulamayan anneler çaresiz hissediyor. Büyüme çağında gıda yoksunluğu çeken çocukların zihinsel, fiziksel ve sosyal gelişimleri akranlarına göre geri kalıyor. Beslenme kutularını doldurarak; ilköğretim öğrencilerin eğitim başarılarını artırmak, devamsızlıklarını azaltmak ve aileler üzerindeki maddi/manevi yükü bir nebze hafifletmek mümkün.

Beslenme Kutusunun Besin Değeri


5 çeşitten oluşan her bir kumanyanın besin değeri 320-360 KCal


Bu öğün bir öğrencinin günlük beslenme ihtiyacının %25’ini karşılar. (7-10 yaşında bir çocuğun günlük temel kalori ihtiyacı ortalama 1400-1500 KCal)


Kadın Kooperatiflerinde hazırlanan kahvaltılık öğünler:


  • Simit/Açma/Poğaçalar kadınlar tarafından taze pişirilir.

  • Sandviçler kadınlar tarafından taze hazırlanır.

  • Meyve suları kadınlar tarafından taze sıkılır ve katkısız olarak şişelenir.

  • Ürünler günlük paketlenir ve servis edilir, gün içinde tüketilir.

Sayılarla Beslenme Kutusu

info-03.png

Projeden Fotoğraflar

Gülbeyaz Gözüdok, Okul Müdüresi

"Burada şöyle olumlu sonuçlar elde ettik. Okulumuzun devamsızlık oranı azaldı. Veliler okula gelerek hem çocuklarına verilen beslenme paketinden dolayı teşekkür ettiler hem de çocuklarının eğitim durumlarını sordular."
bottom of page