
TOKTUT Sosyal Sorumluluk
Çalışma İlkeleri
TOKTUT, yardım etmek isteyenler ile ihtiyaç sahiplerini tarafsız ve güvenilir bir ortamda bir araya getirerek toplumsal dayanışma ruhunu güçlendirmeyi hedefler.
Çünkü iyilik bulaşıcı…

01
Odak
Toplumuzdaki dezavantajlı grupların çok farklı ihtiyaçları var ama TOKTUT sadece en temel ve acil ihtiyacı karşılamaya odaklanır: Gıda

02
Paydaşlık
TOKTUT, sosyal sorumluluk normlarını temel alarak yerel yetkililer ve diğer STK'lar ile
yakın iş birliği içinde çalışır, ortaklaşa projeler yürütür.

03
Tarafsızlık
Gerçek ihtiyaç sahipleri, sosyal hizmet görevlileri ve yerel birimler tarafından belirlenir.

04
Eşitlik
Bağışlanan yemekler hiçbir etnik, dini veya siyasi ayrım gözetilmeksizin günlük gıda gereksinimine erişememe durumuna göre dağıtılmaktadır. TOKTUT’tan destek alan bireyler
için en önemli kriter açlık sınırında yaşıyor olmalarıdır. Eşit ihtiyaç halinde yaşlılar, kadınlar
ve çocuklar önceliklidir.

05
Sağlık ve Hijyen
TOKTUT ihtiyaç sahiplerine her zaman sağlıklı ve besleyici, günlük hazırlanmış taze yemekler ulaştırır. Öğünler, Pandemi standartlarına ve hijyen kurallarına uyularak dağıtılır.

06
Kalite
Yemekler birinci sınıf gıda hammaddeleri ile hazırlanır ve DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından sıcak yemek taşımak için onaylanan geri dönüşümlü pp ambalaj malzemesiyle üretilen kaplar içinde muhafaza edilir.

07
Şeffaflık
Tüm yemekler, resmi tutanak kaydı ile birlikte ilgili ihtiyaç merkezlerine iletilir ve yerel sosyal hizmet görevlileri tarafından imzalanarak teslim alınır. Destekçiler, dağıtımlar hakkında detaylı bilgi edinebilir.

08
Bilgi Paylaşımı
Yemeklerin tesliminden sonra destekçilere, dağıtım etkinliğine dair imzalı evraklar ve fotoğrafları içeren bilgilendirme mesajı e-posta ile gönderilir. Geçmiş teslimatlar hakkındaki tüm kayıtlar TOKTUT internet sitesinde yayınlanır.

09
İzlenebilirlik
Derneğin tüm hesapları ve yıllık raporlar kamuya açık olarak yayınlanır. Bağışlanan ve teslim edilen yemek sayısı internet sitesinden anlık olarak görüntülenebilir.

10
Yataylık
TOKTUT’un tüm bileşenleri eşit önem taşır ve hiyerarşik bir organizasyon yapısı yoktur, yatay yönetim biçimi benimsenmiştir. Her bir üye, gönüllü ve destekçi eşit söz hakkına sahiptir. TOKTUT’a katılan herkes etkinliklere eşlik edebilir, yeni ihtiyaç merkezleri önerebilir, daha etkin yardım faaliyetleri için fikir öne sürebilir ve uygulayabilir.

11
Sürdürülebilirlik
TOKTUT, yardım faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilmek adına yeni projeler geliştirir. Sosyal girişim ruhuyla sürekli aktif ve hareket halindedir. Toplumda farkındalık yaratarak destek sağlamaya uğraşır. Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri kapsamında özel sektörden paydaşlar ile iş birliği yaparak kaynak bulmaya çalışır.

12
Topluluk
TOKTUT, sosyal duyarlılığa sahip kişilerin yardım etkinlikleri çerçevesinde buluşarak iletişime geçmelerini ve topluluk kurmalarını sağlar. Gençlere yönelik eğtim programları düzenleyerek toplumda iyilik bilincini yükselmeyi hedefler.